Откриха паметник за бившия шеф на пожарната в Нови Искър

В деня на огнебореца срещу сградата на пожарната кабина в Нови Искър бе открит паметник на инжинер Богдан Личев, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Припомняме, че началника на пожарната в Нови Искър почина от сърдечен удар на 15 ноември 2015 г. на 33-годишна възраст.

Мемориалът, символизиращ пожарникар, който винаги е в пост и наблюдаващ хората, е осветен с водосвет. През трите години, в които Богдан Личев е начело на участъка в града, пожарникарят полага всички усилия в превантивните дейности, работата с деца и доброволци, което той превръща в лична кауза, признават неговите колеги.

"Той беше смел, борещ се човек, чудесен човек, колега и истински приятел", каза директорът на Столичната пожарна в емоционалната си реч.

Официални гости на церемонията бяха директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов, директорът на СДПБЗН ст. комисар Веселин Гетов, началникът на Втора РСПБЗН комисар Стоян Василев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, кметове на райони, общински съветници, колеги и близки на инж. Богдан Личев.

Богдан Личев е роден на 14 септември 1982 г. в София. Той е един от хората, създали пожарната служба в Нови Искър - стартира работа като командир на екип и в последствие става ръководител УПБЗН.

В Нови Искър хората го помнят като герой, който е на разположение денонощно. Богдан Личев е основател на клуба "Млад огнеборец" и всеки ден е прекарвал време да работи с най-малките.

Идеята за паметника на 33-годишния пожарникар беше в инициативния комитет и парите бяха събрани от доброволни дарения за по-малко от два месеца.

Виж още новини