Контакти

  • Телефон/и : Ивайло Георгиев 0888 71 85 72, Илияна Петрова 0885 71 29 28
  • имейл/и : tc_noviiskar@abv.bg
  • Работно време : Целоседмично (необходимо е предварително обаждане)
  • Адрес : гр. Нови Искър кв. Курило (над пощата входа е от ляво)

За Танцов център Нови Искър

Детски танцови школи "В Шоплука"
Детските танцови школи "В Шоплука" са създадени през 2012г. от Ивайло Георгиев и Илияна Петрова дългогодишни артисти-солисти на НФА "Филип Кутев", както и дългогодишен преподавател в националното училище за танцово изкуство в лицето на Илияна Петрова. Школата работи по специална собствена методика с децата предавайки им българския фолклорен танц. Място където децата се научават, уважават, дисциплинират и забавляват. Заниманията в центъра са два пъти седмично в три различни възрастови групи: първа, втора и трета група. За повече информация е необходимо предварително обаждане.

Фолклорен танцов състав " Нови Искър"

Танцовият център "Нови Искър" отвори врати през 2019 г. Неговите основатели, хореографите и педагози Илияна Петрова и Ивайло Георгиев отдавна искаха да създадат място което обучава, възпитава и съхранява. Място, което е изпълнено с емоция, топлина и любов към изкуството.

ШКОЛИ ПО НАРОДНИ ХОРА ЗА ЛЮБИТЕЛИ

Школата е създадена през 2008г. от Ивайло Георгиев балетист-солист на НФА "Филип Кутев" с цел да се превърне школата в място, където хората да се забавляват, разтоварят, създадат нови приятелства и не на последно място да се запази и съхрани прекрасният ни фолклор чрез нашето българско хоро. Заниманията в момента са три пъти седмично с различни нива на групите. За повече информация е необходимо предварително обаждане.

ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ СЪСТАВ "НОВИ ИСКЪР"

Фолклорният танцов състав е създаден от педагозите и хореографи Илияна Петрова и Ивайло Георгиев дългогодишни солисти на НФА "Филип Кутев". Състава се състои предимно от порасналите деца на "В Шоплука". В него се представят авторски постановки на неговите хореографи, както и класически произведения на българската народна хореография.